Ülkemiz her geçen gün sanat faaliyetleri bakımından gelişme göstermektedir. Sanatın her alanında ülke ve dünya çapında ivme kazanmaktayız. Sanat demek yetenek demek. Ülkemiz de ise her alanda yetenekli bireyler bulunmakta, bu uğurda çalışan okullar ve kurumlar sayesinde bu yetenekler yitip kaybolmaktan korunuyor. Sanatı ve sanatçıyı her zaman önemsememiz gerektiğini unutmayarak duyuruya kulak verelim:

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne bağlı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi (MAP) ile Sahne Sanatları Alanı (PA) Özel Yetenek Sınavı 3. etap başvuruları 17 – 24 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek. Yazılı sınav, mülakat ve seçmeler 25 Ağustos‘ta gerçekleşecek.

Başvurmak isteyen adayların 17 Ağustos’tan itibaren bağlantıdaki formu doldurmaları gerekmektedir.

     Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümü hakkında:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi (MAP), Türkiye ve dünyada gün geçtikçe büyüyen sahne, gösteri ve eğlence sektöründe yer alacak geleceğin profesyonelleri ve sanat insanlarını yetiştirmek üzere deneyerek öğrenimin ve çok disiplinli eğitimin ön planda olduğu bir lisans programıdır. Fuar, sergi, yarışma, konser, festival gibi etkinliklerle, sahne üzerinde, kamusal alanda ve sanal ortamda gerçekleşen her türlü gösteri sanatının yöneticilerini ve yapımcılarını yetiştirir.

Tiyatro, dans, opera, müzikal ve performans sanatları alanındaki kurum ve girişimlerin işleyişi hakkında öğrencilere deneyimleyerek öğrenebilecekleri imkanlar sunar. Program, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre sahne ve gösteri sanatları alanının yönetimi ve prodüksiyon konularında kendilerini geliştirebilmeleri için geniş bir seçmeli ders yelpazesi ile donanmıştır.

     Sahne Sanatları Alanı Hakkında:

Türkiye’de çağdaş sahne sanatları (dans, performans, tiyatro, bale, opera, dans tiyatrosu), yeni sanatçılar, yeni mekânlar ve prodüksiyonlar ile her geçen gün gelişmeye devam ediyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne Sanatları Alanı, Türkiye’nin sahne sanatlarına yenilikçi bir açılım getirmeyi, yaratıcı bireyler kazandırmayı ve özgünlüğü teşvik etmeyi hedefliyor. Bedeni çağdaş ve teknolojik boyutuyla ele alan ve yaratıcılığı öne çıkaran Sahne Sanatları Alanı geleceğin sahne sanatçılarına, bu çağın gerektirdiği eleştirel tavrı, bilinci ve fiziksel donanımı sunuyor.

Sahne Sanatları Alanı, disiplinlerarası bir yaklaşımla; öğrencilerin bireysel, bedensel ve sosyal farkındalığını geliştirmeyi, fiziksel kapasitelerini artırmayı ve yaratıcılıklarını zenginleştirmeyi hedefliyor. Uluslararası platformlarda kendi yaratım ve sunum stiline sahip performans sanatçısı, dansçı, tiyatro ve sinema sanatçısı, yaratıcı, yönetici veya eğitmen olarak yer alabilecek sanatçılar yetiştirmek bu alanın temel amaçları arasında yer alıyor.