Kitaba ve yayıncılığa odaklanan online program “Hayatımız Kitap”ın 30 Aralık Çarşamba akşamı 21.00-21.45 saatleri arasında canlı yayınlanacak yeni bölümünde Sibel Oral’ın konuğu şair ve çevirmen Gonca Özmen olacak. Türkiye Yayıncılar Birliği’nin hayata geçirdiği programın yeni bölümünde Sibel Oral ve konuğu Gonca Özmen; şiirin edebiyatımızdaki yerini, Özmen’in şiirle ve çeviriyle ilişkisini ve Türkiye’de şiir okurunun eğilimlerini konuşacaklar. Yılbaşı haftasına özel olarak çarşamba akşamı yayınlanacak “Hayatımız Kitap”, yayın saatinde Türkiye Yayıncılar Birliği’nin YouTube kanalından canlı olarak izlenebilir.
Yayıncı ve yazar Metin Celal ile gazeteci ve yazar Sibel Oral, “Hayatımız Kitap” programını dönüşümlü olarak yönetiyorlar. Program, yayıncılık sektörünün paydaşlarını bir platform üzerinde bir araya getirerek sektörde çalışanları, sektörle ilgili kişileri, öğrencileri ve Türkiye Yayıncılar Birliği üyelerini bilgilendirmeyi; ufuk açıcı sohbetlerle geleceğe dair öngörüleri, sorunları, yeni fikirleri masaya yatırmayı; topluma yayıncılığı anlatmayı; okumanın önemi ve gerekliliği konusunda bilinç kazandırmayı ve yayıncılık sektörüne itibar kazandırmayı hedefliyor.
Uzun yıllardır yayıncılık dünyasına değerli katkılar sunmuş yayıncı ve yazar Metin Celal, online “Hayatımız Kitap” programında iki haftada bir perşembe günleri yayıncılar, genel yayın yönetmenleri ve editörlerle sohbet ediyor. Metin Celal ve konukları programda, yayıncılık sektöründeki gelişmeler, sorunlar, çözüm yolları, yayın politikaları ve okuma kültürü konularına yoğunlaşıyor. Deneyimli gazeteci ve yazar Sibel Oral ise iki haftada bir perşembe günleri yazarlarla sohbet ederek “Hayatımız Kitap”ta seyircilere, yazma deneyimleri, yeni kitapları ve Türkiye’de okur eğilimleri ve okuma kültürü konularında yoğunlaşan bir program içeriği sunuyor.
Her perşembe 21.00-21.45 saatleri arasında canlı yayınlanan “Hayatımız Kitap” programı, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin YouTube kanalından izlenebiliyor. “Hayatımız Kitap”ın önceki bölümlerine ise yine YouTube’dan ulaşılabiliyor.
İletişim: 0212 512 56 02
Bilgi için: youtube.com/channel
instagram.com/turkiyeyayincilarbirligi
facebook.com/turkiyeyayincilarbirligi
GONCA ÖZMEN HAKKINDA
1982 Burdur doğumludur. İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı’nı bitirdi. Aynı bölümde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı. 1997 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde “dikkate değer” bulundu. Kuytumda adlı ilk şiir kitabından sonra ikinci şiir kitabı Belki Sessiz, Şubat 2008’de YKY tarafından yayımlandı. Üçüncü şiir kitabı Bile İsteye, 75. Yunus Nadi Şiir Ödülleri’ni kazandı. Aldığı diğer ödüllerin yanı sıra şiirleri İngiltere’de ve Almanya’da yayımlandı. Kitapları Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkmaktadır. Can Yayınları’nca yayımlanan küçük İskender’in kitaplarının da editörlüğünü yapmaktadır
METİN CELAL HAKKINDA
1961, Ankara doğumlu. ODTÜ Petrol Mühendisliği Bölümü’nde (1979) ve İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda öğrenim gördü. Çeşitli yayınevlerinde ve dergilerde (Karacan, Güneş vb.) redaktörlük ve yazı işleri müdürlüğü yaptı. İmge/Ayrım (1984), Yeryüzü Konukları (1984) Poetika (1985), Fanatik (1989) ve Sombahar (1990 – 1996), Özgür Edebiyat (2007 – 2013) şiir ve edebiyat dergilerinin yazı kurullarında yer aldı, yayın yönetmenliğini yaptı. 2013-2017 yılları arasında iki dönem, daha önce Genel Sekreterlik görevini yürüttüğü Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Başkanlık görevini yürüttü. 1992 yılından beri Parantez Yayınları’nın yöneticisidir.
SİBEL ORAL HAKKINDA
2000 yılında başladığı gazetecilik mesleğine kültür sanat alanında yoğunlaştı. Taraf Kitap, Radikal Kitap ve Cumhuriyet Kitap’ın yanı sıra IAN Edebiyat, Milliyet Sanat dergilerinde söyleşi dizileri ve yazıları yayımlandı. Almanak ve kolektif kitaplara katkıda bulundu ve uzun süre kitap kritik sitesi K24’ün yayın yönetmenliğini yaptı. Beni Beklerken adlı ilk romanı 2007 yılında, Zayi-Harp ve Darp Ülkesinde Bir Selvi adlı romanı 2011’de, bir araştırma inceleme kitabı olan Toprağın Öptüğü Çocuklar 2015’te yayımlandı. Yeni kitabı Tanıyalım Bu Sefer Birbirimizi yakında yayımlanacak.
TÜRKİYE YAYINCILAR BİRLİĞİ HAKKINDA
Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin (International Publishers Association–IPA) Türkiye’yi temsil eden üyesi Türkiye Yayıncılar Birliği; yayıncılık mesleğini geliştirmek, sektörel sorunları çözmek, korsanla mücadeleye destek sağlamak, telif hakları ile yayınlama özgürlüğünü korumak, okuma kültürünün gelişimine katkıda bulunmak ve Türkiye’yi uluslararası boyutta bir yayıncılık merkezi haline getirmek için çalışıyor. 1985 yılında kurulan Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ise Kenan Kocatürk tarafından yürütülüyor.