Polisiye yazarı Ahmet Ümit’ in yeni romanı Kırlangıç Çığlığı yayımlandı!

Ahmet Ümit’ten yeni bir ‘Başkomser Nevzat’ romanı ‘Kırlangıç Çığlığı’, Everest Yayınları tarafından yayımlandı. Merakla beklenen roman 300 bin adet olarak basılarak okuyucuyla buluştu.

Kitap, soluk soluğa bir polisiye olmasıyla beraber “Vicdanını yitirmiş bir dünyadan başka nedir ki cehennem?” sorusunun ardına düşen büyük bir roman olma özelliği taşıyor.

Acıyı gördüm. Gözlerinin ortasında bir çiçek gibi büyüyen irisin önce ağır ağır büzülmesini, ardından çığlık gibi ansızın patlamasını gördüm. Titreyen dudaklar, bal mumuna dönüşen yüzleri, çöken yanakları, irileşen elmacık kemiklerini, birer mağara gibi derinleşen göz çukurlarını, kurumuş ağızların içinde pelteleşen dilleri gördüm.

Anladım ki benliğimizin farkına vardığımız an, acının pençesinde kıvrandığımız andır.

Çığlık değil, ürperiş değil, evet, nereden geldiğini bilmediğim o vahşi iniltiyi kalbimin derinliklerinde duydum. Soluksuz kaldım, boğazım kupkuru, alnım ateşler içinde, tuhaf bir hülyaya kapılmışım gibi sürüklendim o dipsiz boşlukta. Hayatın en karanlık sırrıyla yüzleştim.

Karanlığın her aşamasından geçtim, akan kanın sesini duydum, ölümün serinliğini damarlarımda hissettim.

Geçmişin kamburunu çoktan söküp attım sırtımdan.

İnsanın insanı öldürdüğü o ilk ânı gördüm, katilin zafer haykırışını, kurbanın korku çığlığını işittim.

Her an uyanmaya hazır o muhteşem dürtüyü bastırmak, insanlığın en masum haline, en saf doğasına dönmemek için yıllarca ihanet ettim kendime. Kendimle birlikte bütün dünyayı da kandırdım. Neredeyse başaracaktım ama bırakmadılar, benim adıma onlar öldürmeye başladılar.

İşte bu yüzden geri döndüm…

Yüzlerce okur tarafından okunan ve çok sevilen “Beyoğlu’nun En Güzel Abisi” bir Başkomser Nevzat romanıydı. Ve içinde kentsel rantın, girift ilişkilerin, aşkın olduğu cinayetleri çözüyordu Başkomser. Kırlangıç Çığlığı’nda da çok zor bilmeceler var. 2012’de 12 cinayet işleyen bir seri katildir Körebe.

Çocuk tacizcilerini öldürmüştür ve yakalanamamıştır. 2017’de bu cinayetler tekrar etmeye başlar ve ‘bizimkiler’ ilgilenmeye başlar. Bizimkiler: Başkomser Nevzat, yardımcısı Komiser Ali ve kriminolog Zeynep.

Çocuk tacizcileri, Suriyeli göçmenler, organ mafyası, çocukluğun belirleyiciliği , suçlu diye baktığımız insanların da aslında başkalarının günahlarını taşıdıkları…

Bu roman, Türkiye’de kimi şeyleri değiştirecektir belki de… Tıpkı, romandaki Ali’nin, Zeynep’in, Zekai’nin, Evgenia’nın zihninde kimi şeyleri değiştirdiği gibi…